måndag 11 februari 2013

Köttbullar utan ägg, vete och mjölk

Goda och saftiga köttbullar med lite extra fibrer!

1 kg nötfärs
1 stor gul lök
0,5 msk råsocker (kan uteslutas)
2,5-3 dl vatten
1/4 dl fibrex
2 msk potatismjöl
3 krm grovmalen svartpeppar
2 tsk salt
2 krm malen vitlök
Carlshamns mjölkfria margarin eller olivolja att steka i.



Skala och riv löken, alternativt kör löken i matberedare fint. Stek löken mjuk i mjölkfritt margarin eller olja, strö över råsockret. (Jag brukar ha i några matskedar vatten för att få löken riktigt mjuk)
Häll över den stekta löken i en bunke och lägg i köttfärsen. Häll i vattnet, fibrex, potatismjöl, svartpeppar, salt, vitlök och blanda väl till en jämn smet.

Rulla smeten till runda bollar och stek i en het panna, när köttbullarna fått en fin stekyta, dra ner till medelhög värme och stek köttbullen till den är genomstekt.

På bilden serverar jag tärnad potatis (fast potatis) med olivolja, torkad basilika, svartpeppar, malen vitlök och salt. 225 grader, 30 minuter i ugnen.


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar