lördag 15 juni 2013

Havreflarn utan vetemjöl

God, snabb, krispig och enkel kaka!!

Vill man lyxa till det kan man bre chokladsmörkräm på och sätta ett till havreflarn på.
Då blir det extra allt :)

ca 30 st


75 g Carlshamn mjölkfria margarin (eller annat smör/margarin man tål)
1 dl renhavregryn (Sempers)
1 dl majsmjöl
1 dl strösocker
2 msk vätska (rismjölk, havregrädde/mjölk eller vanlig mjölk/grädde)
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt

200 grader i 5 minuter

Sätt ugnen på 200 grader. Smält fettet i en kastrull, häll i resten av ingredienserna och klick ut små klickar på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut i ugnen så tänk på att inte lägga klickarna för tätt. Ca sex stycken smetklickar blir lagom på en plåt.

Smaklig fika!!